tetuan opis nk dtg tgk telaga, so siapkn mereka dgn shuwa..
kasi kenyang perut suka hati, huhahaha~
p/s: main masak2 sbb buhsan ddk kt padang pasir lama sgt, huhu..
kasi kenyang perut suka hati, huhahaha~
gali lubang & letak tong besi utk kasi kukuh
masukkn kayu api secukup rasa
sembelih, basuh & potong kambing (kalau buleh kambing tempatan, rasa dia lg layan~)
gaul dgn rencah masala
bungkus ketat2 dgn kertas timah
siapkn & nyalakn api dlm lubang
bakar kayu api sampai jd bara (2-3 jam jugak neh)
masukkn bungkusan2 kambing dlm guni & humban dlm lubang yg penuh dgn bara
kambus secepat kilat utk elak api bakar guni & utk kepung udara dlm lubang tadi (konon2 mcm periuk tekanan la)
peram sampai esok, tp org2 sini ckp kalo nk lagi masyuk peram 2 hari
bile rasa dh ok, gali balik lubang tu
perlahan2 keluarkn bungkusan kambing, takut ada kertas timah yg dh terbakar & koyak (owh, ni la time paling terbaik nk rasa kambing tu.. aroma dia xtahan dowh..)
enjoy~
p/s: main masak2 sbb buhsan ddk kt padang pasir lama sgt, huhu..
2 comments:
wah,,sedapnyer nampak.. takpe2..kasi gemuk sket ok.. kalo kat sentul, beli kambing marinated kat giant sudaahhh..hihihi
blk kl nk mkn sedap..
nk syg msk kn ketam~
yum.. yum..
Post a Comment